Еми Росъм: Не играя за пари

Актриса, певица и зверски секси маце

Обичам да не работя

Мъжете харесват естествения ми вид и меката ми коса. Моят опит диктува, че е лоша идея да се прекалява с грима на първа среща

Жанровото кино може да бъде много забавно и интригуващо. Надявам се, че „Студено отмъщение” ще хареса и на зрителите, които не са стриктни почитатели на този тип зрелищно кино

Еми Росъм е едно от най-очарователните лица и тела в света на модерния шоубизнес. Във време на радикален феминизъм и съзнателен тренд към погрозняване на жените, тя е запазила своята топла женственост. Еми е висока, стройна и сексуална – тя е актриса, певица и топ мацка. Пише текстовете на повечето от своите хитове и участва в заглавия като “Songcatcher”, “An American Rhapsody”, “Passionada”. Ролята ? в “Реката на тайните” на легендата Клинт Истууд я превърна в екранна звезда и уважавана актриса.

По-късно участва в блокбъстъра “След утрешния ден” и екранизация по класиката “Фантомът от Операта”, за който е номинирана за “Златен глобус”. После участва в “Poseidon”, “Dragonball: Evolution” и “Dare”. През тази година предстои да я видим в трилъра “Студено отмъщение” заедно с винаги авторитетния Лиъм Нийсън.

- Eми, коя е най-важната роля в кариерата Ви?

- Не съм от хората, които обичат да класират своето творчество, но определено трябва да кажа, че “Фантомът на Операта” е моят личен актьорски Еверест. Трудна и изключително богата на детйли и нюанси роля, с която се гордея. Номинацията за “Златен глобус”, която получих ме хвърли в еуфория, но истинската награда бяха поздравленията от колеги и оценките на нормалните зрители. Повучствах се като след най-добрите си концерти и албуми. Това беше моментът, в който напълно се усетих като актриса.

- Сега Ви предстои остра смяна на жанра със “Студено отмъщение”. Обичате ли да участвате в ешкън-трилъри?

- Разбира си, особено когато си партнирам с актьори от ранга на Лиъм Нийсън. Жанровото кино може да бъде много забавно и интригуващо. Надявам се, че “Студено отмъщение” ще хареса и на зрителите, които не са стриктни почитатели на този тип зрелищно кино. Филмът е развлекателен, но и много добре направен. Нямам търпение да видя реакциите на публиката.

- Какъв съвет бихте дали на младите хора, които искат да тръгнат по Вашия артистичен път и да се занимават с музика и актьорска игра?

- Всеки индивидуален случай е различен, но да бъдеш себе си е страшно важно. Но и страшно трудно, направо е страшно. Винаги се чудиш дали ще бъдеш приет от групата, към която искаш да принадлежиш. Дали ще те приемат заради твоето автентично Аз, а не заради някаква маска, която слагаш за пред обществото. Тези идеи и разсъждения залегнаха в концептуалната основа на моя албум “Inside Out”. Мисля си, че истинският успех може да дойде само ако човек е истински и се придържа към реалната си същност.

- Какво харесвате най-много във външния си вид?

- Не съм от хората, които често говорят за себе си и си правят анализи на външия вид, но съм забелязала, че мъжете харесват естествения ми вид и меката ми коса. Моят опит диктува, че е лоша идея да се прекалява с грима на първа среща. Най-малкото защото ако си сложа червило и момчето тръгне да ме целува ще стане неудобно. Ако, разбира се, имам късмета да стигна до целувка.

- Как прекарвате свободното си време?

- Много, много почивка. Най-страхотното чувство е когато се събудя в топлото и удобно легло и знам, че нямам нищо за вършене и мога да си лежа цял ден. Обичам да не работя, но все пак се налага.

- Какво беше детството Ви?

- Бях много весело и гъвкаво дете. Постоянно се огъвах и превивах. Все още мога да си сложа краката зад главата и да изпея цяла песен така. Бях много запалена по гимнастиката. По-късно в гимназията забелязах, че повечето ми съученички имаха дълги руси коси, а аз бях с къса, тъмна и къдрава прическа. Изобщо не се вписвах. Тогава реших да си пусна косата и да отгледам тази пищна грива, която имам и до днес.

- Какви филмови проекти предпочитате?

- Ако проектът не ми хареса, не ми е интересен, тогава изобщо не се захващам с него. Стигнала съм до етап в кариерата си, когато мога да избирам. Не играя за пари.

- Какво мислите за съдбите на толкова млади изпълнители, които се погубват с дрога, алкохол и свръхдози от предписани лекарства? Как гледат хората в средите на подобни трагедии?

- Невероятно тъжно е, когато млада и талатлива душа си отиде. Изпитвам силно възхищение към хора, които рискуват много в творчеството си и понякога стигат до крайни места в търсенето на артистична истина и свобода. Хора като Ейми Уайнхаус Тя беше наистина различна и промени целия музикален пейзаж, но не успя да съхрани себе си.

- Вие сте смятана за една от най-секси звездите в музиката и киното. Как гледате на подобни определения?

- Винаги съм се надявала да бъда приемана за секси по малко по-неконвенционален начин. Да бъда секси с музиката си, с текстовете и изпълнението, а не само с тялото си. Не искам да ме третират като чисто сексуален обект, като някаква секс-кукла с пулс. Много момичета в шоубизнеса, особено в музикалния бизнес се чувстват жертви на прекалено силно сексуализиране. От тях се изисква да излизат на сцената разголени, да подчертават телесните си форми, да акцентират върху своята фигура. Нищо вече не се оставя на въображението. Хубаво е да си секси, да си атрактивна изпълнителка, но не трябва това да е основното и най-важното.

- Как Ви се отразяват светлините на славата и медийното внимание?

- Гледам да не си живея живота под светлината на прожектора и не съм от момичетата, които желаят да попадат в заглавията с повод и без повод. Истината е, че хората не знаят толкова много за мен, за мислите ми, за ежедневния ми живот. И така трябва да бъде, според мен. Прекаленото разкриване на много артисти може да вреди и да измести вниманието от тяхната работа – от техните песни, филми, сериали, произведения. Трябва да се остави място за мистерия, да има място за въображението да се включи. Някои от най-големите артисти са били енигматични и обгърнати с пелената на неизвестното и това ги е превръщало и в много по-интересни и креативни фигури. В днешния свят всичко е прекалено на показ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта