Жени от Асеновград събират пари за Коледа за деца сираци в Уганда

Благотворителната кампания ще продължи до 15 декември

Жени от Асеновград ще направят за пореден път по-щастливи децата от сиропиталището в град Казо, Уганда, навръх коледно-новогодишните празници. Доброволките от града под Асеновата крепост, помагащи на сираците от африканската държава, са обединени във Фейсбук група, а тазгодишната им благотворителна кампания вече стартира и ще продължи до 15 декември. Събират се само пари, като няма условие за конкретни суми, а се действа на принципа „всеки според възможностите си“. Изпращането на материални подаръци до далечната африканска страна е доста трудно и след няколко опита вариантът е отпаднал.

4pl4022-2

Ето защо директно се трансферират финансови средства, с които възпитателят в сиропиталището в Казо Дерик Уанонда купува на място храна, консумативи, лекарства и всичко необходимо. Всяка покупка е надлежно снимана и отчетена пред групата доброволки, същото важи и за документите по изпращане и получаване на сумите.  Благодарността си угандийските сирачета изразяват по трогателен начин - чрез снимки, поздрави, записи на различни техни изпълнения или чрез концерт, специално посветен на „Assenovgrad family”.

Всеки, който желае да се включи към тази впечатляваща благотворителна инициатива, може да го направи по всяко време като влезе във Фейсбук групата „For the Children’s Home in Kazo, Uganda” и се свърже с посочените там лица за контакти.

еологическия музей в Пловдив. Открит през 1882 г., той пази в сърцето си над 100 000 експоната – произведения на човешкото изкуство и бит, свързани с историята на града под тепетата и региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони