Жестове за Федерер и С. Уилямс преди жребия

Роджър Федерер ще е поставен под №1 в основната схема на „Уимбълдън“ при мъжете. 8-кратният шампион е втори в ранглистата, на която се базира подреждането, но организаторите на третия турнир от Големия шлем се възползваха от правото си да „направят промени с интерес на балансирането на жребия“. Така Маестрото от Швейцария излезе пред №1 в света Рафаел Надал (Испания), но така или иначе двамата могат да се срещнат най-рано на финала в Лондон.

Подобен жест се очакваше и към местната звезда Анди Мъри, който наскоро се завърна на корта след близо година лечение на травми. Шотландецът обаче остана извън 32-ама поставени. Родният ас Григор Димитров пък е под №6, което означава, че може да срещне по-високо класиран съперник едва на четвъртфинала.

„Готвя са много сериозно за „Уимбълдън“, тревата е много близо до сърцето ми – заяви българинът след победата с 7:6 (4), 6:1 над гръка Стефанос Циципас на демонстративен турнир в Лондон. - Опитвам се да играя възможно най-много, защото сезонът на трева е твърде кратък.“

Жест имаше и за седемкратната шампионка при жените Серина Уилямс. Американката ще бъде поставена под №25 в дамската схема, въпреки че е извън топ 100 след дългото си отсъствие заради бременност.

Виктория Томова пък е само на още една победа от основната схема, след кеато надигра с 6:3, 4:6, 6:0 Аяно Шимизу (Япония) във втория кръг на квалификациите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт