Жителите на Гара Елин Пелин на протест заради опасен надлез

Жители на Гара Елин Пелин излязоха на протест заради лошото състояние на надлеза над ЖП гарата, информира БНТ. Те се обявяват и против преминаването на тежкотоварни камиони над 10 тона през населеното място. Мостът, станал повод за днешното недоволство е бил ремонтиран преди около година, но въпреки това проблемите продължават.

Силният шум, високата скорост и необезопасеният път за трети път изкарват жителите на района на протест. Основните им искания са на моста, свързващ гара и град Елин Пелин да бъде ограничен трафикът на камиони, да има системи за видеонаблюдение и контрол на скоростта. Мостът е с метална конструкция и според местните последният му ремонт не е изпълнен правилно, което го прави опасен.

Проблемите идват и защото надлезът над гарата е строен като временно съоръжение преди 30 години, към момента обаче по него минават стотици тежкотоварни камиони.

Хората са изнервени, протестират, защото в момента тук има много логистични бази и има голям трафик. В момента виждате, че е неделен ден и колко коли чакат. Искаме тук да има камери за да може да се намали скороста.“, обясни заместник кметът на Община "Елин Пелин" Стоян Стоянов.

От общинската администрация подкрепят протестиращите, но не могат да направят нищо, защото мостът се поддържа от АПИ, а слагането на камери е задача на пътна полиция. В писма до отговорните институции, жителите на Елин Пелин предлагат товарните камиони, вместо по моста, да минават по обиколен маршрут и заявиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще излязят отново на улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони