Жители на три села от община Гулянци протестираха с искане за ремонт на разбит път

Жители на три села от община Гулянци блокираха за час пътя, който ги свързва с градовете Гулянци и Плевен с искане за спешен ремонт. Недоволството беше подкрепено и от кметовете на населените места и общината. Пътят не е ремонтиран повече от 40 години, а по него минават над 120 камиона дневно за пристанище Сомовит, информира БНТ.

От Областното пътно управление в Плевен обясниха, че следващата седмица започва основен ремонт на отсечката, за която са нужни 4 милиона лева.

Инициаторите обявиха, че не вярват на обещания и по-късно днес ще обсъдят дали блокадата ще продължи и в следващите дни.

"Вчера си занесох две гуми за ремонт - гръмнах зимна, смених ги с летните, гръмнах лятна. За два дена. А за ходовата част да не говорим - през шест месеца", казва Пламен Пиличев, жител на село Милковица.

"Цялостен ремонт започваме. Първо на най-фрапиращите места - това са през трите населени места Милковица, Долни Вит и Сомовит, чакаме машината да дойде другата седмица и започваме цялостно - подмяна на основата, заздравяване на основата и асфалтиране", заяви инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление - Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България