Заместник-кмет на Пловдив се включи в откри урок по грънчарство за деца и родители

Открит урок по грънчарство за деца и техните родители организираха по повод Деня на християнското семейство в Центъра за работа с деца на улицата (ЦРДУ) към Комплекса за социални услуги за деца и семейства - Пловдив. Заместник-кметът Георги Титюков се включи активно и под надзора на майстор грънчар изработи първото си изделие от глина.

Той се срещна със студенти от специалността „Социални дейности“ на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, които увери в това, че общината работи усилено за повишаване имиджа и авторитета на социалния работник. „Днешният празник е повод да популяризираме семейната грижа, правото на детето да бъде отглеждано в семейна среда“, заяви Недка Петрова, директор на комплекса. Тя припомни, че през тази година в различните центрове са организирани събития, които целят да покажат пред обществеността дейността на комплекса – как помагат на децата, какво е семейство за децата, които не живеят в своите семейства.

На днешния празник децата, които използват услугите на ЦРДУ, заедно с техните родители – рождени и приемни, изработваха изделия от глина, като по този начин екипът се стреми да стимула връзката между детето и родителя чрез положителни изживявания. „Липсата на време и динамичният начин на живот често лишава детето от основните негови нужди – вниманието и общуването с родители, което от своя страна е причина за възникване на редица сериозни проблеми“, заключи Недка Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони