Започна издирване на падналия край Ява самолет чрез подводна техника

Индонезийските спасители със специална техника пристъпиха към издирването на останки от самолета на компания Лайън еър, паднал в морето край остров Ява малко след излитането си от летището в Джакарта, предаде ТАСС. Търсенето е на дълбочина 30-35 метра. Засега не са намерени двете черни кутии, допълва Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че катастрофиралата машината е имала технически проблем при предишния си полет, предаде Ройтерс. Той бил разрешен съгласно процедурите, каза Едуард Сирайт, директор на авиопревозвача Лайън еър. Техническият проблем възникнал по време на полет от Денпасар за Джакарта. Директорът не уточни за какъв проблем става дума.

Лайън еър има 11 самолета от същия модел. Засега няма планове останалите машини Боинг 737 Макс 8 на авикомпанията да преустановят полети, допълни ръководителят на компанията.

На борда на катастрофиралия самолет е имало около 20 сътрудници на министерството на финансите, предаде ТАСС, като се позова на местни медии.

Пилотът на машината е работил в компанията от 2011 г., допълва агенцията. Името му е Бхавей Санеджа. Той е индиец. Преди да постъпи на работа в Лайън еър, той е работил в компанията Емирейтс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят