Заради общ проект по програма „Еразъм+” Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина

Пловдив и Сибир ще си обменят студенти по медицина, стана ясно след посещението на представители на руския Томски държавен университет в града под тепетата. Той е най-старият университет в Сибир, натрупал е голям научен капацитет и е непрестанно сред иноваторите в Русия и по света.

От тази семестър Томският държавен университет предлага първата в Русия магистърска програма по медицинска иновация, съобщиха при посещението си в Медицински университет-Пловдив заместник-ректорът по изследователската дейност проф. д-р Юрий Кистенев и проф. д-р Виктор Черепанов. Двамата ВИП-гости имаха възможност да разгледат Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив и да се запознаят с новооткрития медицински симулационен тренировъчен център, който е най-големият и комплексен у нас. „Въпреки че учени от руския и българския университет имат установени контакти, за първи път ще се осъществи общ проект за образователен обмен по програма „Еразъм+“ на институционално ниво”, заяви проф. д-р Мариана Мурджева, зам.-ректор по „Международно сътрудничество и проектна дейност”.

Тя посочи, че посещението на партньорска делегация от Сибир е от ключово значение за предстоящата съвместна дейност на двата университета. От Медицински университет–Пловдив са удовлетворени, че в условията на сериозна конкуренция за усвояване на евросредства по програма „Еразъм+“ за проектна дейност с руски партньори за подобно финансиране е одобрен техният вуз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони