Заразените с морбили в Пловдивско станаха 129

13 нови случая регистрирани през последната седмица

Броят на заболелите с морбили на територията на Пловдивска област нарастна на 129, като само за периода от 25 до 31 май са регистрирани 13 нови случая, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града под тепетата.

Първият случай на морбили в Пловдивско бе от 17 март, а всеки нов регистриран болен се проучва с цел своевременно предприемане на противоепидемични мерки и строг контрол на връчените предписания. Личните лекари продължават да имунизират срещу морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни със заразените, макар че има и няколко случая на ваксинирани по документи деца, макар че при изследванията в организма им не са били открити съответните антитела.

През последната седмица в Пловдивския регион драстично са се увеличили случаите на поразени от варицела (едра шарка) - 87, като 47 от тях жители на областния град, срещу едва 28 заразени в периода от 18 до 24 май. Леко завишение - 35 случая срещу 31 седмица по-рано, има и на болните от чревни инфекции. Само един от пациентите е със салмонелоза, а всички останали са жертва на ентероколит, като 11 от случаите са в Пловдив, 7 - в Асеновград, 3 - в Карлово, 2 - в Цалапица, и по един в Певците, Розино, Крислово, Дъбене, Труд, Ягодово, Сопот, Стряма, Милево, Калековец, Войнягово и Устина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве