Засилени проверки за обществения ред в Сливен и селата

Близо 800 лица и 450 превозни средства са проверени при операция за опазване на обществения ред в Сливен и селата на общината, отчетоха от Областната дирекция на МВР. Засиленият контрол и превенция са извършени след нападението над сливенски полицаи в ромския кв."Надежда".

Проверките в квартала са извършени от 28 служители на реда - от местното Районно управление и от звеното за тактически действия. Проверени са магазини, игрални зали, питейни заведения, както и 68 лица от криминалния контингент. Задържани са трима мъже за извършен грабеж и две домови кражби. Посетени са седем адреса по сигнали за силна музика, издадени са 16 протокола за предупреждение.

В малките населени места са констатирани 136 нарушения на Наредбата за обществения ред, Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи. Съставени са 55 акта и 78 фиша, иззети са 3 музикални уредби.

Полицейските операции на нощните патрули срещу конвенционалната престъпност и по Наредбата за опазване на обществения ред в Сливен и общината ще продължат, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България