Затягат контрола на криптовалутите

Контролът върху виртуалните валути ще бъде обсъден на 26 февруари от министрите на финансите от ЕС и представители на Централните банки в Общността. Целта на разговорите ще бъде централните банкери да споделят гледната си точка дали действащото законодателство е достатъчно за да упражнява целите си.

Това стана ясно след вчерашното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), чийто председател е министъра на финансите Владислав Горанов. Всяка държава от ЕС ще трябва да посочи какъв ще бъде ефектът за нея от данъчните реформи в САЩ, каза Горанов след заседанието. В момента се проучва дали данъчните реформи в САЩ отговарят на правилата на Световната търговска организация, допълни той.

Обсъждането на данъчната реформа в САЩ ще бъде в рамките на Г-20, каза вицепрезидентът на ЕК Валдис Домбровскис. Ние трябва да работим за общата данъчна основа в ЕС и борбата с избягването на данъци в Европа, допълни той.

На заседанието на ЕКОФИН е взето решение да се подкрепи кандидатурата на испанския министър на икономиката Луис де Гуидос за зам.-председател на Европейската централна банка. Другата обсъждана тема беше бюджетът на ЕС за 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари