За 300 000 лв. ремонтират спортен комплекс "Плиска"

В Шумен стартира основен ремонт и укрепване на покрива на емблематичния спортен комплекс „Плиска“. 300 000 лева задели общината от бюджета си за извършване на неотложните строителните дейности, съобщават от кметството.

Ще бъде извършен основен ремонт на около 2 000 кв.м. и ще се укрепи покривната конструкция над трите игрища по баскетбол, волейбол и хандбал.

Проектът предвижда подмяна също на водосточните тръби и улуци. Очаква се строителството да приключи за по-малко от два месеца при благоприятно време.

Докато приключат дейности в зала „Плиска“, клубовете и спортистите, които я ползват, ще провеждат тренировките си в други бази на града по предварително определен график.

Догодина общината планира да осигури средства и за ремонт на другата част от покрива на спортен комплекс „Плиска“, където са залите по гимнастика, борба и други. „Имаме желание да отремонтираме изцяло залата, но всичко е свързано със средства. Дълго време не са били заделяни пари за спортните бази в града. Искаме да преведем в нормален вид тренировъчните помещения, както в комплекс „Плиска“, така и в зала „Младост“", обяви пред журналисти кметът Любомир Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони