Златни бъбреци за „осмицата“ с 4 врати

Свирепа машина с ефектно лаково покритие

19-2-6kol

Голямото купе на BMW с четири врати от новата Серия 8 гледа пътя със сърдита муцуна и показва решетка с големи бъбреци, обточени със златен кант. Засега M8 Gran Coupe е концепт, но догодина трябва да излезе в сериен вариант след купето с две врати и кабриото от Серия 8. BMW представя гран купето на „осмицата“ директно като М модел. Вероятно той ще се предлага и без М спецификации. Така или иначе ще има малко, но породисти конкуренти в най-луксозния сегмент, най-вече в лицето на Porsche Panamera и новия четириврат AMG GT.

p90295461_highres_bmw-concept-m8-gran

„Баварецът“ изглежда като свирепа машина, готова при подаване на газ мигновено да захапе асфалта с ниската си и широка предница. Огромните въздухозаборници в предната броня могат да погълнат куче (в рамките на шегата), но тяхната роля е контролирано да отвеждат аеродинамичния поток с цел по-добро охлаждане и оптимална обтекаемост. Отзад M8 Gran Coupe демонстрира типични М елементи като две двойни аспухови тръби и дифузьор, а същото важи и за карбоновия покрив. Ефектното лаково покритие прелива от зелено до сиво-синьо в зависимост от ъгъла на светлината, като контрастира със златистите на цвят очертания на прозорците, джантите и „хрилете“ на калниците.

p90295454_highres_bmw-concept-m8-gran

На този етап липсва конкретна информация за техническата част на бъдещия сериен модел. Очаква се да бъде приложен 4,4-литровият двигател V8 от M5 със значително повишен ресурс над 600 конски сили, както и най-мощните варианти на редовите 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Малка изглежда вероятността да се предлага V12, по-скоро ще има хибридна версия.

p90295458_highres_bmw-concept-m8-gran

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили