Иван Иванов, КЕВР: Ако цената на петрола се задържи, токът, парното и водата няма да поскъпват

Ако природният газ поскъпне с до 5% от Нова година, а цените на петрола се задържат около сегашните си нива, парното, токът и водата няма да поскъпват от нова година. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов.

„Прогнозата предвижда повишение на цената на природния газ под 5%, ако се запази тази тенденция на световните пазари", каза той пред журналисти. Ако се окаже така, мога да заявя, че цената на природния газ ще бъде коригирана, но това няма да доведе до повишаване на цената на топлинната енергия, нито до повишаване на цената на електрическата енергия. Цената на топлинната и електрическата енергия тогава ще останат непроменени до края на отоплителния сезон , увери шефът на енергийния регулатор

Иванов отхвърли твърденията за предстоящо поскъпване на електрическата енергия. "Цената на електрическата енергия за битовите потребители е непроменена от 1-ви юли и при тази постановка, както ви казах за запазване на тенденциите на цена на суровия петрол, би трябвало да остане непроменена до края на отоплителния сезон“, каза още председателят на КЕВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари