Изследват безплатно зъбките на 586 деца в 7 забавачки в район „Западен” на Пловдив

Кметството в район „Западен” в Пловдив съвместно с „Лайънс клуб Филипополис” и компания „Organic Pharmaceuticals” стартираха кампания „Здрави зъбки“, която има за цел да провери състоянието на зъбите при 5 и 6-годишните деца.

В рамките на кампанията ще бъде проверен зъбният статус на 586 деца в 7 детски градини от района. Обследването е напълно безболезнено и се извършва с орална камера безконтактно, след което се прави дигитален запис на компютър. След прегледа всеки родител получава амбулаторен лист за зъбен статус с отбелязани проблеми при обследваното дете.

Акцията започна от детска градина „Светла”, а малчуганите получиха подаръци, свързани с денталната хигиена, и за разлика от традиционните посещения при зъболекар приеха това изследване като игра и с усмивка. „Доказано е, че профилактиката при децата е от изключително значение. Здравето на детските зъбки и създадените отрано хигиенни навици помагат те да избегнат сериозни проблеми в бъдеще“, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев, който присъства на старта на кампанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини