Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари

Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Крепостта „Царевец” светна в синьо по повод 14 ноември – Световния ден за борба с диабета. Инициативата е на Ротари клуб – Велико Търново, и Общината в старата столица. Синьото е и цветът на най-голямата хуманитарна организация в света Ротари Интернешънъл.

Превенцията за диабет е част от мащабен проект „Плод за капка кръв” на Ротари клуб – Велико Търново. Той включва изследването на кръвната захар на 1147 деца от първи до трети клас в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, ОУ “Бачо Киро” и СУ “Емилиян Станев” Проектът се реализира с изключителната подкрепа на Община Велико. Той стартира преди дни с обучението на медицински специалисти от общината, които се запознаха с новостите около лечението на коварното заболяване.

Партньори в реализацията на проекта, освен Общината, са Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, Ротаракт и Интеракт клубовете във Велико Търново.

Тази вечер великотърновските ротарианци провеждат благотворителна вечер, чиято цел е набиране на средства за реализиране на дейности по проекта „Плод за капка кръв”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони