Илияна Йотова се срещна с ученик, отличен в конкурс за есе на Център „Амалипе“

„Искам да стана артист.“ Това сподели на среща на „Дондуков“ 2 с вицепрезидента Илияна Йотова десетокласникът Божидар Михайлов. Той е отличен от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ за есе на тема „Защо средно образование?“.

Срещата с вицепрезидента е част от инициативата „Ученически лидери – министри и посланици за един ден“ на „Амалипе“ и 247 училища в цялата страна, участващи в програмата за намаляване на отпадането от училище. Инициативата е по повод Международния ден на ромите – 8 април.

3-2Божидар е от село Беломорци, учи в Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост в град Омуртаг. След завършване на средното си образование възнамерява да учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Все още не е решил дали да не следва и медицина.

На срещата с Илияна Йотова Божидар разказа за дейността си като доброволец в Център „Амалипе“. Той работи активно за превенция на ранните бракове сред ромската общност, като организира срещи с родители и техните деца.

Теодора Крумова – програмен директор на „Амалипе“, представи подробно пред вицепрезидента дейността на центъра, трудностите, които среща, и постигнатите успехи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България