Испанските фенове гласуват друг да пази срещу Иран

Давид де Хеа стана най-добре платеният вратар в света. „Манчестър Юнайтед“ награди стража по време на световното с нов петгодишен договор. Според него Де Хеа ще получава по 21 милиона евро годишна заплата. По този начин свършва окончателно възможността вратарят да отиде в „Реал“ (Мадрид), от където дълго го искат.

И докато Де Хеа вече е позлатен на „Олд Трафорд“, испанските фенове не искат да го виждат на вратата на Мондиал 2018. В анкета на вестник „Ас“ 49 процента желаят срещу Иран да пази Кепа Арисабалага от „Атлетик“ (Билбао). 38 на сто продължават да вярват на Де Хеа, а само 11 процента са за ветерана Пепе Рейна.

Вратарят на „Манчестър Юнайтед“ допусна груби грешки в последните два мача на Испания. Първо се провали при 1:1 в контролата срещу Швейцария, а на световното позволи на Кристиано Роналдо да му вкара гол между краката с удар извън наказателното поле. Въпреки това селекционерът Фернандо Йеро не е загубил доверието си към Де Хеа и се очаква той да продължи да пази. „Винаги в моя отбор“, написа в знак на подкрепа и защитникът Серхио Рамос.

В състава на Испания за мача с Иран се завръща Дани Карвахал. Защитникът на „Реал“ не е играл от финала на Шампионската лига срещу „Ливърпул“ (3:1), когато се контузи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят