И общината в Сливен отпуска средства за лечението на 12-годишния баскетболист Стилиян

2000 лева от местния бюджет на Сливен да бъдат отпуснати на баскетболния клуб "Сливен баскет" - това предложение предстои да гласуват съветниците в областния град. С тези средства ще бъде подпомогната националната кампания на клуба "Да върнем Стилиян в баскетболната зала!".

Стилиян е на 12 години, треньорите му го определят като най-перспективният играч на клуба. Избран е в идеалната петица на Държавното първенство във Варна тази година. Малко след този успех му е извършена операция на бедрото, извадено е туморно образувание. Месец и половина по-късно, когато излизат резултатите от хистологичните изследвания, се оказва, че детето страда от рядко онкологибно заболяване - синовиален сарком. Клиника в Истанбул дава заявка за пълното му оздравяване. Семейството обаче не може да осигури всички необходими средства за предстоящите 6-8 терапии - по 7500 евро за всяка.

Кампанията "Помогни да върнем Стилиян в баскетболната зала" срещна огромен отзвук. Отзоваха се баскетболни клубове в страната, имаше дарителски акции, играха се благотворителни мачове, проведоха се благотворителни концерти. Набирането на средства продължава.

Средства могат да се преведат и по дарителската сметка:

IBAN: BG62STSA93000024715835

Bic: STSABGSF

Титуляр: Стилиян Николаев Колев

Pay pal: [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България