И Старозагорци излизат на протест в подкрепа на д-р Иван Димитров

Старозагорци ще излязат на протест в защита на д-р Иван Димитров от Пловдив, на 5 март от 17:00 до 18:00 часа пред Съдебната палата. Той се организира във Фейсбук от вестник „Светът е Берое”.

„Да покажем съпричастност с близките и роднините на арестувания пловдивски лекар. Крайно време е за незабавни промени в Наказателния кодекс. Защитата на дома и семейството не бива да подлежи на наказателна отговорност” – призовават организаторите на протеста.

Д-р Иван Димитров беше задържан за 72 часа, тъй като простреля и уби крадеца Жоро Джевизов – Плъха, който със съучастник проникна в дома на лекаря.

Народният представител от ГЕРБ – Стара Загора Маноил Манев съобщи в профила си във Фейсбук, че инициира заедно със свои колеги от партиятта промяна на НК чл. 12 ,ал. 3., която гласи следното: "(Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище". Манев Предлага да отпаднат думите: Ако нападението е извършено с насилие или с взлом.

„По този начин ще направим жилището неприкосновено и дори ако е проникнато в него с измама или по друг начин, всеки който е нападнат в дома си ще може да се защитава” – казва Маноил Манев. Той се надява на подкрепа от всички народни представители, независимо от партийната им принадлежност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право