Кметът Иван Портних: Варна няма време за губене

Варна няма време за губене и не е град, който може да зацикли заради политически търкания. Това заяви кметът Иван Портних от трибуната на зала "Пленарна", след като беше гласуван рекордният бюджет от близо половин милиард лева.

"През 2013 г. 200 млн.лева бюджет беше фантастика за Варна, никой не си го представяше. Няма варненец, който не би подкрепил това, което се случва днес в този град и на тази сесия. Налице е едно ударно темпо на обновление на града и с днешното решение ще го затвърдим и ускорим", каза кметът.

В отговор на критиките на градския лидер на БСП Борислав Гуцанов за вземане на дългове над 46 млн. лева Иван Портних заяви "Когато влязох в мандат през 2013 г., заварих 68 млн. лева дългове. Къде са тези 68 млн.лева, г-н Гуцанов, лично Ви питам като съветник с дългогодишен стаж, в какво сме ги инвестирали?! Да се обърнем и да посочим какво е направено! Сега гласуваме всеки дълг за конкретен обект. Досега обновихме всички централни булеварди и пътни артерии, които костваха огромни средства като инвестиция. Всички средства оттук нататък ще са насочени към малките улици и паркоместата, междублоковите пространства, зоните за отдих, зелените зони."

Макрорамката на бюджет 2019 на Варна е 497.6 млн. лева, от които 90.925 млн. лева са от европроекти, а от тях 86.355 млн. лева са предвидени за инфраструктурата на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони