Кметът на Асеновград оглави благотворителна кампания в помощ на 31-годишна майка

Снимка: Архив

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов застана начело на благотворителната кампания в подкрепа на 31-годишната майка с трансплантиран бъбрек Йоана Зотева и призова в социалните мрежи всеки, които има възможност да се включи в събирането на средства.

Младата жена се нуждае от 10 000 щатски долара, за да плати лечението си след раждането. Преди 4 години бащата на Йоана Зотева, която в момента живее в Пловдив, й дарява бъбрек и втори шанс за живот. През пролетта на 2016 г. Йоана научава радостната вест, че й ще става майка, но по време на бременността организмът на младата жена започнал реакция на отхвърляне на трансплантирания орган и се наложило бебето да се роди по спешност на 24 ноември. Малкият Божидар проплакал в болница "Жази Осман Паша" в Истанбул, в която е била направена трансплантацията на Йоана.

Жената предпочела да постъпи там, за да е максимално сигурна както за своя, така и на детето живот. За съжаление здравето й пак се влошило, а лечението й било поето от специалистите в болница "Гази Осман паша", където Йоана останала две седмици. Приложена й била силна терапия, за която тя и близките й дължат на здравното заведение $10 000. Понеже проведеното лечение е било непредвидено, семейството на Йоана Зотева не е било подготвено за допълнителното плащане и в момента дължат на болницата в Истанбул 10 000 долара.

"Надяваме се на състрадателност и човещина, за да може да се събере съответната сума и Йоана да продължи да се грижи за Божидар спокойна. Моля помогнете, както намерите за добре ”, призова на страницата си във Фейсбук кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони