Кметът на Благоевград: В новите социални жилища няма да се настаняват роми

Социалните жилища, които в момента се изграждат в IV микрорайон, са предназначени за млади семейства и хора, които имат реална нужда да бъдат подпомогнати. Това съобщи на пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той поясни, че жилищата са предимно едностайни.

„Таргетът са млади хора, млади семейства, които имат нужда от такова жилище. Всички интерпретации, които чувам са спекулации и нямат никаква почва, няма нищо вярно в твърденията. Премахването на незаконните постройки в ромската махала няма нищо общо със строежа на социалните жилища. Към момента имаме 580 общински жилища плюс 180, това са над 750 жилища. Разполагаме с фонд и имаме възможност да настаним онези, чиито незаконни постройки ще бъдат съборени. Няма връзка между едното и другото. Проектът „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон” е с ясно изложени цели. Има изисквания по ОП. В това отношение съм абсолютно категоричен“, заяви д-р Камбитов.

На пресконференцията кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов коментира и други действащи проекти. Той поясни, че по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” всичко е наред и всичко върви отлично. По отношение на проекта за обновяване на сградата на Община Благоевград, СМР дейностите предстоят да стартират.

Община Благоевград има изпълнява и разработва проекти за над 44 млн. лева по ОП „Региони в растеж“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони