Кметът на Търговище откри обновени улици и зони за 5,5 млн. лв.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри в сряда официално обновените улици и зони, които бяха модернизирани за 5,5 млн. лв. по линия на Оперативна програма „Региони в растеж”. На церемонията, на която беше отслужен и водосвет, присъстваха областният управител Митко Стайков, председателят на общинския съвет Хатидже Алиева и много гости.

В дейностите по проекта са обхванати 36 дка от кв. „Запад 2”, където бяха изградени спортни и детски площадки, зелени зони с парково обзавеждане, като беседки, пейки и барбекюта. Обновени са вътрешните квартални улици и тротоари, монтирано е ново осветление.

Ремонтирани са още улиците „Гладстон” и ”Велико Търново”, част от „Трети март” и бул. „Сюрен”, където са направени нови зелени площи, паркинги, велоалеи и други.

С изпълнението на проекта за обновяване на градската среда беше решен и един от сериозните проблем и на движението в центъра на града, където беше изградено кръгово на натоварено кръстовище, в което се вливат 6 улици, включително и републикански път, преминаващ през Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони