Кмет награди ученик - медалист от международна олимпиада с ценен учебник

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с ученика от ПМГ „Яне Сандански гр. Гоце Делчев Кръстьо Драгинов, който спечели бронзов медал от Международната олимпиада по химия, проведена в Тбилиси, Грузия. На срещата присъстваха също помощник – директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Златка Милчева, както и преподавателят Марияна Карамитева, която е подготвила по блестящ начин талантливия ученик за участието му в престижния международен форум.

Отбори от над 80 държави се надпреварваха в едно от най-престижните състезания по химия – Международната олимпиада. България се представяше от Янислав Данчовски, МГ Плевен, 12 клас, Любен Бориславов и Борис Борисов, НПМГ, 12 клас и Кръстьо Драгинов, ПМГ Гоце Делчев, 11 клас. И четиримата участници бяха отличени с бронзови медали за своето прекрасно представяне.

По време на проведената среща, бронзовият медалист Кръстьо Драгинов разказа подробности от своята подготовка за олимпиадата, както и повече за самото състезание. Неговият преподавател Марияна Карамитева подчерта, че Кръстьо има голям потенциал и е много амбициозен и изпълнителен. „Затова, следващата година, очаквам от него още по-добро представяне на Международната олимпиада“, каза тя.

Кметът Владимир Москов изрази своята благодарност, уважение и признание за отличното представяне и толкова добрия резултат, постигнат от Кръстьо Драгинов, както и за високия професионализъм на преподавателя Марияна Карамитева. На талантливия ученик кметът на Гоце Делчев подари скъп и необходим за него учебник, както и парична сума, а на неговия преподавател – книга на видния историк академик Георги Марков. Бронзовият медалист Кръстьо Драгинов ще бъде абитуриент следващата година и неговото желание е да учи медицина, а пожеланието на кмета Владимир Москов бе да се върне и да се реализира в родния си град.

DSC_1449

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование