Колоездач почина на Париж-Рубе

Смъртта на млад белгийски колоездач почерни 116-ото издание на пролетната колоездачна класика Париж-Рубе. 23-годишният Михаел Гоолертс почина в болницата в Лил, където бе закаран с хеликоптер след инцидент на трасето. Състезателят на „Верданда'с Вилем Крелан“ падна от велосипеда си 148 км преди финала на 257-километровата дистанция и бе показан от телевизионните камери да лежи на паважа. Първоначално се смяташе, че падането е било заради състезателен инцидент, но пристигналият медицински екип установил, че спортистът няма сърдечна дейност и му направил сърдечен масаж, след което Гоолертс бил транспортиран в болницата. На смъртта му станали свидетели и членове на семейството му, които дошли да гледат състезанието.

Трагедията помрачи победата на световния шампион Петер Саган, който спечели предрешен дуел със Силвен Дилие (Франция, „AG2R”). Двамата бяха единствените оцелели от откъснала се група, а словашкият ас на „Бора-Хансгрохе“ за пръв път вдигна култовия трофея-паве, който връчват на победителя.

„Не бих го заменил и за още една световна титла, това беше трофеят, за който мечтаех като малък – заяви Саган. - Чух за това, което се е случило на Михаел и много съжалявам за него.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт