Край Пловдив откриват първия „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти”

Първият по рода си „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” в Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ще бъде официално открит този петък от 10 часа край Пловдив.

Той се намира в офис сградата на фирма „Сиенит” в близост до завода на „Сенсата Технолоджис” на територията на индустриална зона „Марица”, която е част от ТИЗ (Тракия икономическа зона).

На церемонията по откриването ще присъстват представители на посолствата на страните от ЦИЕ, заместник-министри, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметове на общини от региона, представители на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и официални лица от Република Китай. „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” стартира в резултат от проведената среща на министрите на земеделието на Китай и страните от ЦИЕ на 24 август 2017 г. в столицата на Словения Любляна.

Проектът „16+1” край Пловдив ще предоставя голям брой услуги като управление на веригата на доставки, логистични, складови и персонализирани услуги (Supply Chain Management, Logistic, Warehouse and Custom), прилагането и развитието на 16+1 информационна платформа тип В2В, на електронна търговия за интеграция на ресурсите на търговската платформа от тип B2B, B2C и G2B2B2C. Чрез него ще се насърчи взаимноизгодно и устойчиво развитие на бизнеса с електронна търговия със селскостопански и други продукти между Китай и страните от ЦИЕ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции