Кризисният център в Търговище в готовност да приюти бездомни при тежки зимни условия

Снимка: Архив

Кризисният център на Община Търговище, за настаняване на бездомни хора, чиито живот може да бъде застрашен при тежки зимни условия, е в готовност да приеме до 7 човека.

По данни на Районното управление на полицията в момента в града има 5-ма човека, които скитат по улиците и нощуват на закрити обществени места.

С оглед прогнозите за рязко спадане на температурите в следващите дни, те ще бъдат издирени и настанени във временния център, където ще бъдат под надзор на общински служител. Там са осигурени отоплителни материали и условия за нощуване.

В средата на ноември в Центъра вече пребиваваха 3 души.

Сред скитащите хора в Търговище, според актуалната информация, са майка и син от Попово, които отказват да бъдат настанени в Търговище под наем. Има и жител на Омуртаг, който има къща в съседния град, но също не желае да се върне там.

Община Търговище апелира гражданите, ако установят случай на човек, който е без подслон и чиито живот е застрашен, да подават сигнал на денонощния тел. 0601 6 35 85, на който отговора дежурния в Общинския съвет за сигурност.

Общински служители, съвместно с полицаи, настаняват бездомните във временния Център, като преди това задължително ги придружават до ЦСМП, където установяват здравословното им състояние и при нужда се вземат мерки.

Припомняме, че в общината официално няма кризисен център, а къщата, ползвана за тази цел, е отворена от местната администрация, за да не се допускат инциденти с бедстващи хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони