Кръв и бой на „Лайпциг“ - „Байерн“

Bayern Munich's Thiago Alcantara kicks a ball during the Telekom Cup soccer match against Hamburg SV in Moenchengladbach July 20, 2013. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)

Кръв и бой белязаха мача от II кръг за Купата на Германия. Дербито между втория и първия от миналия сезон между „Лайпциг“ и „Байерн“ бе спечелено от баварците след дузпи (1:1 в редовното време).

Най-скандалната ситуация бе в 36-ата минута. Грубо нарушение на Артуро Видал срещу Емил Форсберг на границата на наказателното поле накара реферът Феликс Цвайер да покаже дузпа за „Лайпциг“. След консултация със страничния съдия обаче той промени решението си на пряк свободен удар. Грешка! Телевизионното повторение показа, че има дузпа, но тя важеше само за публиката. Реалната системата за видео контрол на спорните ситуации рефери влиза в сила чак от четвъртфиналите.

В края на първото полувреме спортният директор на „Лайпциг“ Ралф Рангник полетя към тунела от ложата си на 15-ия ред. С телефон в ръка той опита да покаже видеоклип на Цвайер, но бе хванат за гушата от Матс Хумелс, защитник на „Байерн“. „Няма право да прави подобни неща – защити се националът. - Ако това се случва, футболът ще умре.“

Явно гузен от промяната на решението, Цвайер даде нова дузпа за „Лайпциг“, която вече не съществуваше. Форсберг вкара, а после Тиаго Алкантара от гостите изравни с глава. При дузпите единствен пропусна националът Тимо Вернер и „Байерн“ продължи да мечтае за нов требъл при Юп Хайнкес. Треньорът на баварците имаше своя драма. През първото полувреме от нерви му потече кръв от носа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят