Кръстиха костенурка на Марио Андрети заради високоскоростните ѝ умения

Снимка: Архив

Кръстиха костенурка на прочутия автомобилен състезател Марио Андрети, пише ЮПИ. Прякорът на животинката дадоха от Службата за защита на животните в град Портсмут след като тя бе забелязана да "препуска с бясна скорост" по оживена улица на града в американския щат Вирджиния.

От Службата за защита на животните съобщават, че костенурката е била забелязана от съвестна водачка на МПС, която е спряла движението и е подала сигнал в полицията. "Не се поколебах. Не ме интересуваше какво беше това нещо на пътя. То беше живо и дишащо създание и мястото му не беше там", разказва Уенди Форд, дамата, подала сигнала.

Костенурката е била заловена, качена на камион с общите усилия на четирима души и откарана в тревист район, където часове наред отново е демонстрирала високоскоростните си умения, докато природозащитниците са издирвали стопаните ѝ. Бързината ѝ - завидна според стандарта за костенурки, й е спечелила прякора Марио Андрети.

Оказало се, че стопанин на 45-килограмовия беглец е 22-годишният Самсон. Историята на високоскоростната костенурка е стигнала и до самия Марио Андрети, който е споделил изумлението си във фейсбук.

"45-килограмова костенурка е кръстена на мое име. Трябва ли да се гордея?", е написал в социалната мрежа бившият състезател от Формула 1.

https://www.youtube.com/watch?v=J-KNI5VNPuA

https://www.youtube.com/watch?v=-48xkR8Xkzc

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл