Куклено шоу учи деца на разделно събиране на отпадъци

400 деца от Шумен вече са фенове

400 деца от шуменските детски градини и начални училища станаха приятели с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд - куклените герои от “Приказка за юначета с пълни тумбачета”, с която “ЕКОПАК България” образова малките да събират отпадъци от опаковки разделно.

По време на шумния детски празник, организиран от фирмата и община Шумен в сряда, децата показаха и на практика какво са научили от образователната постановка. Заедно със забавните герои те изхвърляха отпадъци от различни материали в нарочно поставени разноцветни контейнери. “Хартията се изхвърля в синия контейнер, пластмасата и металът в жълтия, а стъклото в зеления”, ентусиазирано обясни 5-годишната Виктория.

Учители и възпитатели на децата, които участваха в празника, разказаха, че екологичната тема е широко застъпена в програмите им и затова посрещат с ентусиазъм всяка нова инициатива по темата.

След представлението децата танцуваха заедно с героите. Всяко дете получи магнитче и комикс книжка за оцветяване със забавната история на тримата куклени герои. Първокласниците се надпреварваха кой по-бързо и по-гладко ще прочете историята от книжката.

Пролетното турне на театъра преминава през 7 града. Освен в Шумен, от 16 април до 3 май кукленото шоу гостува в Силистра, Дулово, Хисаря, Пазарджик, Айтос и Карнобат. Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране. Кукленото шоу стартира през 2015 г. и до днес актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 4600 деца на възраст 4–8 години в 21 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България