Къща изгоря след печене на хляб

Снимка: Архив

Къща на бедна фамилия от шуменското село Марково изгоря почти до основи, след като семейството си пекло хляб на печка на дърва. Към 19,30 часа във вторник пламъците тръгнали откъм покрива. На тавана на кирпичения дом под покрива имало струпана слама и това помогнало на стихията да се разрасне. Поне 100 души от селото се втурнали да помагат на незрящия Банчо Станев/61г./ и съпругата му. Едни носили кофи с вода, дурги изнасяли багаж от къщата на ул."Боян Георгиев".

На мястото се отзовали и два пожарни екипа. Пламъците били погасени с 24 тона вода, но 200 кв.м. покрив рухнал. Унищожено е домашно имущество. Причините за пожара са в процес на изясняване и в сряда огнеборци от пожарната в Шумен са правили оглед на място.

Семейството, останало без дом смята, че те са си виновни сами, защото преместили готварската печката към комин, който не теглел добре. Има вероятност той да е подпалил покрива. Вечерта преди инцидента опекли хляб, за да вечерят, тъкмо греели вода и къщата започнала да пука. Сега двамата безработни съпрузи ще се приютят при децата си, коментират местни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони