Левандовски е символ на провала

Роберт Левандовски се превърна в символ на провала. Капитанът на Полша не успя да вкара нито един гол, а Полша отпадна още след втория си мач – 0:3 от Колумбия. В последните месеци нападателят не спира да „атакува“ големите заглавия не с попадения, а със себе си.

В „Байерн“ вкара последния си гол в Шампионската лига през февруари на осминафинала срещу „Бешикташ“. След това подлуди Мюнхен с желанията си да го пуснат в „Реал“ (Мадрид). Световното първенство трябваше да е сцената, на която 29-годишната деветка да докаже, че е един от най-големите нападатели в съвременния футбол. Но и срещу Сенегал (1:2), и срещу Колумбия изпусна положения, които изпратиха „дружина полска“ в ада.

Веднага на Левандовски бяха припомнени и думите, с които се обърна в социалните мрежи към съотборника си в „Байерн“ Хамес Родригес. „Помня великолепните ти голове на последното световно първенство. Надявам се, че ти ще запомниш моите от Русия“, написа полякът под обща снимка с колумбийската звезда. На бразилска земя Хамес вкара шест пъти и взе „Златната обувка“. В Русия Левандовски ще си тръгне тихо и тъжно, без да знае какво точно е и бъдещето му в клубния футбол.

Треньорът на „дружина полска“ Адам Навалка помоли цялата нация да прости за ранното отпадане. „Играхме, колкото можахме – каза селекционерът. – Загубихме от много силен съперник. Мачът беше равностоен до първия гол на Колумбия. Извинявам се на всички поляци за загубата и представянето ни.“

За Полша остана още един мач срещу Япония, който ще е от жизнено значение за „самураите“. А за света все по-чудни са правилата за оформяне на ранглистата на ФИФА, където поляците са на престижното осмо място. Колумбия пък е едва 16-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят