"Левски" - сам срещу себе си

"Левски" победи ЦСКА в първия полуфинален мач за Купата на България с 2:0. Заслужено и с игра. Да, "червените" не бяха в пълен състав, но това не означава, че трябва да се омаловажава показаното.

"Ако ни победят на хубав терен, ще ги поздравя", каза Делио Роси, треньор на "сините", след загубата от ЦСКА с 0:1 в дъжда преди месец.

И италианецът показа, че в думите му не са просто оправдание. "Левски" надигра ЦСКА. Футболистите опитваха бързи разигравания с къси пасове, въпреки че на моменти топката се чукаше по корите им. Това е от притеснение и липса на самочувствие, не от друго. "Сините" знаят колко глупости направиха в шампионата този сезон и е нормално краката да се почукват един в друг. Важното е това да се случва, когато се опитва да се прави нещо, а не от бързане. Все пак бяха загубени точки срещу отбори със скромни възможности като "Верея", "Витоша" и "Етър". На "Герена" знаят, че проблемът не е другаде, а в тях самите. Играчи има, треньорът е с визитка, но нещо не става. Така не е от сега, а от години. Негативизмът е натрупан на пластове. И за всички бели си е виновен само "Левски". Именно заради това след победата над "червените" усмивките бяха през зъби. Облекчение в "сините" редици, че най-после се получи. Най-нормалното нещо е този отбор да може да бие, защото той е един от най-качествените, правени на "Герена" в последните години. А "Левски" бе близо до титла и купа с далеч по-скромен ресурс.

"Не сме се класирали на финал, има и втори мач", отсече Роси.

Така е. Не трябва радостта да изпреварва събитията. Онзи шампионатен мач със "Славия" няма да бъде забравен, както и този с "Черно море" за купата през 2015-та. По време на финала срещу варненци човек на висок пост в "Левски" звъннал в местната дискотека да запази места за играчите пет минути преди края на мача. И хоп - Бакари изравни в даденото продължение, а минута преди дузпите Матиас Курьор прати купата на "Тича".

Ето защо "Левски" е сам срещу себе си. Сезонът не е загубен, въпреки многото грешки. "Левски" е на половин крачка от финал за купата на България, но до там трябва да се направи още толкова. Колкото е близо, толкова и далеч. Защото "сините" доказаха, че могат да се спъват - не в препятствия, а в себе си. Бързай бавно са го казали хората, а „синя“ България - че първо се крачи, а после лети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ