Линдзи Вон с първа победа от 10 месеца

Линдзи Вон достигна до първата си победа в алпийските ски след 10-месечна пауза. Чаровната американка и бивша носителка на световната купа триумфира в супергигантския слалом във Вал д'Изер (Франция), с което записа 78-и успех в кариерата си. За последно тя се качи на най-високото стъпало на стълбичката през януари, когато бе №1 на спускане в германския курорт Гармиш-Партенкирхен. Здравословни проблеми, а и малшанс все й пречеха отново да покори върха.

Във Франция късметът също бе на страната на Вон. Заради мъгла и силен снеговалеж състезанието бе прекъснато за кратко, малко след спускането на Вон. А състезателките, които трябваше да стартират след нея, така и нямаха възможност да застрашат позицията й. На 31 стотни от Вон остана италианката София Годжа. Водачката за световната купа в дисциплината Тина Вайратер (Лихтенщайн) не завърши, след като падна по средата на трасето, но за щастие се отърва без контузии.

За Линдзи това е 131-и подиум в кариерата. След успеха във френския курорт американката се изкачи до 16-о място в генералното класиране със 129 т. Лидерка за Големия кристален глобус е сънародничката й Микаела Шифрин с 529 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт