Лорд Евгени Минчев: „Гълъбо” сама кацна на рамото ми

Записаха клипа на песента в английски замък

- Да започнем с „Гълъбо”. Не беше записвал песни отдавна, какво те върна към тази твоя тайна любов?

- Краткият отговор е внезапното ми и прекрасно приятелството с авторката на песента Вида Пиронкова. По едно време започнаха конфликтите за авторски права с предишен изпълнител, предложих й да потърси някой млад, на когото „Гълъбо” да даде криле. Доколкото си спомням, такъв не се намери, с изключение на едно мило момиче, което изпълни песента в диско вариант. Две чаши вино по-късно, с Вида решихме, че аз ще запиша песента и след час събудихме Артур Надосян, за да му предложим да направи аранжимента. Артур даде нов фасон на песента, всички я харесахме, но аз изпаднах в такъв стрес, че всичко клонеше към провал. Общата любов и отношение към песента доведоха до изключителен финал, за който благодаря и на Здравко Младенов, в чието студио записах окончателния вариант.

- Разкажи за клипа, замъкът на Шели първият или единствен вариант беше за локация на снимките?

- Да, това наистина е замъкът на британския поет Пърси Шели, който понастоящем принадлежи на най-добрата ми приятелка лейди Колин Кембъл. Тя щедро отвори врати за мен и снимачния екип, като ми позволи нещо, на което не бих се надявал изобщо, а именно да участва в клипа. Тя се появи като моя муза вътре и присъствието й придаде много повече аристократичност на видеото. Добре е да кажа, че замъкът Горинг след смъртта на Шели става притежание на вдовицата му Мери Шели, автор на прочутия роман „Франкенщайн”. Сред стени, пропити с история, „Гълъбо” бе заснета за няколко дни.

- Нещо не ми се връзва нежната музика на „Гълъбо” с чудовището Франкенщайн. Как ти се стори - бродят ли призраци в английските замъци?

- Всъщност, „Франкенщайн“ е писан в Швейцария, само Горинг е бил обитаван от авторката му Мери Шели. Днес тук властва неподправеният дух на лейди Колин Кембъл, настояща стопанка и моя муза. Вдъхновяващо е да се наблюдава околността от покрива, където имам достъп и понякога изкачвам едни стръмни стъпала, за да се сгуша между кулите на замъка и да съзерцавам. Мисля, че този замък носи много красива енергия, напълно съвпадаща с емоцията Гълъбо.

- Във фейсбук се появи слух, че си предложил брак на лейди Колин Кембъл. Има ли нещо вярно, или просто сте се шегували, пък не са ви разбрали?

- Напълно вярно. Направих го на колене по време на Британско Българския Бизнес Бал в Лондон, но може би всички, дори и самата тя, го приеха като шега. Винаги съм харесвал жени с минало и мъже с бъдеще, ако мога така да затвърдя реномето си на разнообразна порода мъж. Странното е, че след предложението, отправено от микрофона, тя също каза нещо, но от вълнение нямам спомен. Ами, представете си, че е казала „Да!“ и вече съм женен. Значи ли това, че съм съпритежател на замък...

- „Гълъбо” не е първата ти певческа изява. Вече стана традиция всяка година да изнасяш концерт пред приятели. Този път какво си замислил за утре, 14 ноември?

- Наистина харесвам да пея и пея на различни събития, когато ме помолят. Утре очаквам да дойдат много мои приятели като Кали, Ави Бенеди, Георги Янков, Таня Боева, Артур Надосян и други, с които да вдигнем градуса на отиващата си есен и да запазим това чувство преди коледните и новогодишни празници. Използвам случая да пожелая на всички да са здрави и щастливи и да останат с много любов към и в България.

- Според теб, кой е по-добър певец - Миро или ти?

- От нас, двамата, Лайза Минели е по-добрата...

- Англия почти стана твоят постоянен дом. С успех премина и Британско Българският Бизнес Бал…

- Това е благотворително събитие, създадено от мен, за да сближи българския и британския бизнес в Лондон и което се радва на огромен успех и интерес. След като получихме приветствени писма от името на Нейно Величество Кралицата, после пък лично доскорошният главнокомандващ на Въоръжените сили на Великобритания бе наш патрон, а десетки местни аристократи и звезди ни уважават с присъствието си, аз се чувствам доволен от добре свършената работа. Тази година събрахме пари за подкрепата на българските фолклорни състави на Острова, което бе последвано от техен самостоятелен концерт в престижен лондонски театър. Догодина балът ще се проведе в най-престижния хотел в света Ritz London.

 

Ангел Ангелов: Стволовите клетки от млади растения имат вълшебна сила

Гемотерапията е най-съвременният метод за лечение с фитоекстракти, но няма достъпна литература на български език, споделя кинезитерапевтът

- Г-н Ангелов, първо да ви попитам, каква е разликата между кинезитерапията и рехабилитацията?

- Разликата у нас е основно в учебните заведения, където се изучават двете специалности. Основните учебни дисциплини са почти еднакви. Във всички европейски държави разлика между двете специалности няма и те са обединени под името „физикална терапия“. В България има различни по име специалисти с близки компетенции – кинезитерапевти, рехабилитатори и ерготерапевти, като основната разлика помежду им е в имената им. От дълги години преподаватели от НСА настояват тези различия и много други проблеми, свързани със специалностите, да бъдат разрешени.

- Вие сте основател на Ергон Център България, откога функционира и при какви болежки хората могат да се доверят на вашето лечение?

- Ергон Център България функционира от около година и половина. Основните проблеми, които мъчат повечето хора, идващи при нас, са свързани с гръбначния им стълб, болки в гърба, главоболие и други състояния, свързани с опорно-двигателния апарат. Магистърската ми степен е в областта на ортопедията и травматологията, където са и моите основни интереси и в която имам най-голям опит. Идват всякакви хора – деца и възрастни след операции, травми, навяхвания, изкълчвания, хронични проблеми, професионални заболявания... Прекаленото чакане нещата да се оправят от самосебе си, мазилата, хапчетата, инжекциите водят до задълбочаване и замазване на проблема, а не до неговото решение.

- А с какво точно ергон терапията е по-ефективна и по какво се различава от останалите методи в кинезитерапията, които познаваме?

- Ергон терапията използва специално създадени инструменти, с които се работи. Прилагат се специфични техники за въздействие основно върху фасцията на тялото и меките тъкани – мускули и сухожилия. Фасцията като тъкан и система стана известна и интересна тема наскоро. Започнаха да се правят редица проучвания и тестове, свързани с този вид тъкан. Тя представлява своеобразна мрежа, свързваща и обвиваща всички органи в нашето тяло, като по този начин различни части от него си комуникират. Учените я наричат втора нервна система. Нейното правилно функциониране, ненарушена цялост и подвижност е от огромно значение за функционирането на нашето тяло като цялостен организъм. Често в работата ми се налага да третирам места и зони, които са много далеч от мястото на болката на пациента, но са ключови за разрешаването на проблема му.

- Имате афинитет и интерес към методите на терапия и въздействие, които предлага традиционната китайска медицина, което предполага, че имате познания и в тази област, как и къде ги придобихте?

- Тази ми страст бе провокирана от преподавателката ми в спортната академия проф. Зоя Горанова, която има изключителни познания в тази област. Тя беше мой научен ръководител и на двете ми дипломни работи и ми даде изключителни познания и помощ. Впоследствие тя ме научи на аурикулотерапия.

- В кои случаи помага аурикулотерапията?

- Тя работи с активните точки и зони, намиращи се върху ушната мида. Има добър ефект, когато е необходимо бързо обезболяване. Помага при какви ли не състояния: кожни проблеми, емоционални проблеми, заболявания на опорно-двигателния апарат, на бъбреците, сърцето, черния дроб, при зъбобол, след инсулти, при нощно напикаване при деца, синузит, главоболие, радикулити, плексити и какво ли още не, мога да изброявам до безкрай.

 

И ОЩЕ

* Митко Бербатов: Не е честно да ме наричат мързелив

* Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс

* Луна показа стройна снага в Австралия

* Анджелина Джоли се съблече за "Harper's Bazaar"

* Демет Йоздемир искала да стане адвокат

* Нора Недкова се сдоби с диплома за висше

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 13 НОЕМВРИ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл