"Лудогорец" с отрицателен баланс в Европа

Българският шампион "Лудогорец" вече е с отрицателен баланс в европейските клубни турнири. Това стана факт с последния съдийски сигнал на испанския рефер Ундиано Майенко на стадион "Сан Сиро". "Орлите" паднаха за втори път от "Милан" (0:1) и приключиха участието си в Лига Европа на 1/16-финалните.

Мачът бе под №60 за "Лудогорец" в турнирите на Стария континент. Балансът вече е отрицателен - 22 загуби, 17 ремита и 21 победи. Головата разлика също е на минус - 77:81.

За тези цифри вина има Фабио Борини. Италинецът вкара единственият гол пред почти празните трибуни на "Сан Сиро". До попадението се стигна след последователни грешки на Вандерсон и Натаниел от гостите. Новото попълнение Якуб Швиерчок пък можеше да вкара за реми, но Антонио Донарума спаси.

"Не мога да кажа, че съм доволен, но мисля, че бяхме равностойни и дори на моменти бяхме по-добри - каза Димитър Димитров, треньор на "Лудогорец". - С оглед на класата на "Милан" е нормално, че продължават. Опитахме се да играем максимално открито, но не успяхме да реализираме положенията си. Футболистите се постараха и показаха близки до своите максимални възможности. Излязохме с чест от групата срещу силни отбори и имахме нещастието да се паднем с "Милан". Ако имахме късмет, можехме да се представим по-добре в тези двубои."

Светослав Дяков, капитан на „Лудогорец“, си пожела отборите в България да играят като тима от Разград.

„Имах голяма мечта да отстраним „Милан“, но за съжаление не успяхме – каза халфът. - Сега ще обърнем изцяло внимание на първенството, което е най-важно за нас. В никакъв случай това 0:4 не отговаря на показаното на терена в двата мача и не е закономерно, въпреки че италианският гранд е доста класен отбор. Отпадането в никакъв случай няма да ни разклати и да ни повлияе в родния шампионат. За нас е важно да сме първи. Конкуренцията е голяма. България трябва да си върне добрия имидж в Европа.“

Медиите в Италия посветиха кратки материали на класирането на „Милан“ на 1/8-финалите в Лига Европа.

"Лесна работа - гласеше материалът на вестник "Кориеде дело Спорт" за двубоя. - Безпроблемен успех и първата елиминация в турнира е преодоляна."

"Заслужено класиране на осминафиналите", добави "Тутоспорт".

"Всичко е лесно за "Милан", написа и друг от големите вестници на Ботуша "Кориере дела сера".

Треньорът Дженаро Гатузо бе щастлив от успеха на "Милан". "Росонерите" не бяха играли в Европа в продължение на 3 години, след като не успяваха да се доберат до квота за турнирите. А сега отборът върви напред и без загуба в последните си 11 срещи.

"Радостното е, че не пуснахме гол - каза Гатузо. - Отборът израства постоянно. Трябва да попитате шефовете дали ще остана на работа. За мен е голяма чест да водя отбора. Напрежението и отговорността са големи, но това ми харесва."

Гатузо бе назначен за временен треньор през ноември, като заместник на уволнения Винченцо Монтела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ