Лудост! 80 млн. евро за неизвестен вратар

Трансферната лудост няма край! „Челси“ плаща 80 милиона евро на „Атлетик“ (Билбао) за вратаря Кепа Арисабалага. Стражът е едва на 23 години и има само един мач в националния отбор на Испания. Въпреки че се смята за един от най-добрите млади на поста, сумата за баска граничи с безумие. Преди по-малко от месец „Ливърпул“ плати 73 милиона евро на „Рома“ за бразилския вратар Алисон.

Арисабалага замина снощи за Лондон, за да премине медицински тестове и да подпише договора си. Освен в „Атлетик“ той е играл само за „Валядолид“, „Понферадина“ и родния „Баскония“.

След като подсигури Арисабалага, „Челси“ вече пуска Тибо Куртоа в „Реал“. Белгиецът дори отказа да се яви на тренировка заради отказа на Роман Абрамович за трансфер и беше сериозно глобен. „Челси“ ще вземе от „Реал“ не само пари, но и хърватския национал Матео Ковачевич, който е със статут на резерва на „Сантяго Бернабеу“.

И докато двата гранда се подсигуряват с нови вратари, техни конкуренти блестяха на терена. 38-годишният Робърт Грийн дойде в „Челси“ за трети страж и донесе успех с дузпи над „Лион“. Редовното време завърши 0:0 и накрая ветеранът спаси един удар на французите, след което игралият първи мач след Мондиал 2018 Еден Азар заби победнот бялата точка.

В Ню Джърски пък „Реал“ си тръгна с победа от Щатите – 2:1 над „Рома“. И отново благодарение на костариканския вратар Кейлор Навас, който имаше изключително значение при спечелването на трите поредни титли в Шампионската лига. Марко Асенсио и Гарет Бейл вкараха за „кралете“, които излязоха в много нетрадиционни за историята си червени екипи. Кевин Строотман единствен пречупи Навас, но от дузпа.

В същото време тъмните облаци над Жозе Моуриньо и „Манчестър Юнайтед“ съвсем се сгъстиха. Пол Погба е пуснал съобщение по мобилния телефон на изпълнителния директор Ед Уудърд, че се е разбрал с „Барселона“ и повече не иска да играе на „Олд Трафорд“. Каталунците ще платят 110 милиона евро на „Юнайтед“ и ще вдигнат заплатата на халфа до 350 000 паунда седмично. Погба влезе в остър конфликт с Моуриньо през миналия сезон. Специалния дори намекна през април, че би го продал. Само че селекцията на „Юнайтед“ закуцука. А последният ден за нови играчи в английския футбол е четвъртък до 21 ч българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят