Лукавия срещу Потайния в ребуса "вечно дерби"

Мачът на мачовете в българския футбол е днес. От 17 часа на националния стадион се изправят ЦСКА и „Левски“ или както каза треньорът на „червените“ Нестор Ел Маестро – сблъсък между първия и първия в класирането. Родните грандове делят върха с равен брой точки.

„Подобни дерби срещи носят емоция и мотивация за следващите двубои“, каза Славиша Стоянович, треньор на „сините“.

Именно към двамата специалисти са насочени погледите преди сблъсъка. Те ще трябва да решат ребуса „вечно дерби“. ЦСКА и „Левски“ разполагат, както с качествени футболисти, така и с добри специалисти. Сърбинът спечели титла на Словакия със „Спартак“ (Търнава). Словенецът направи същото, но с „Цървена звезда“ в западната ни съседка. Двамата имат обща амбиция – да върнат успехите в клубовете, за които работят сега. Това става само, когато си на върха, а там няма място за двама.

Ел Маестро

Ел Маестро и Стоянович ще кръстосат шпаги в директен дуел за първи път този сезон. Двамата са добри психолози, които знаят, че такъв мач се печели не само с качества. Може би и заради това в часовете преди сблъсъка треньорите си отправиха психо-атаки.

„Той е лукав, затова ни определи като фаворит в мача“, каза Стоянович.

„Ще го приема като комплимент - отвърна сърбинът. - И при нас, и в „Левски“ няма титуляри. Това каза и Славиша, а той е умен, потаен...“.

Коментарите на двамата ясно показват колко е желан успеха в срещата. Хубавото е и че специалистите не изглеждат като хора, които ще се примирят с резултата от съботния двубой на „Васил Левски“.

Стоянович

„От една страна това ще бъде един момент, в който ще можем да си отговорим на много въпроси, като например какво е реалното ни състояние – каза Стоянович. - Този мач е важен и заради това – да видим къде сме в действителност.“

Подобна е ситуацията и в ЦСКА. Тимът от „Българска армия“ влиза в сблъсъка със серия от 3 поредни победи, но Ел Маестро не се задоволява само с няколко взети скалпа.

„Всяка от тези срещи бе трудна, налагаше се да намерим начин да спечелим и трите мача - каза сърбинът с английски паспорт. - И двубоят в събота ще бъде различен и пак ще трябва да намерим път към победата. Бих предпочел футболът да е повече като бокса. Моят сънародник Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин и всичко приключи. Никой не се интересува, че руснакът се справи добре в първите три рунда. Никой не пита и защо Джошуа не се справи добре в началото. Той спечели и край.“

Психологическата настройка ще бъде важният коз, на който ще разчитат треньорите. Лукавия Ел Маестро е категоричен, че не само големи мачове се печелят по подобен начин, а и титли, и купи. Изглежда, че на подобно мнение е и Потайния Стоянович. Словенецът „скри“ „Левски“ от погледите на фенове и журналисти в седмицата преди срещата. Всички тренировки на „сините“ бяха засекретени. Нещо, което е прецедент от идването на Стоянович. За първи път и тимът е на лагер преди двубой. Подобна беше практиката преди идването на Славиша, но това бе и първото нещо, на което той сложи край. Сега идва мачът на мачовете и подходът за него е различен. Самият въздух наоколо е друг. След двубоя обаче само един ще диша по-леко – ЦСКА, „Левски“... или „Лудогорец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ