Мария Илиева, Григор Димитров и Иво Аръков в битка за „БГ модна икона”

Александра Петканова

Раздават престижните награди за единадесети път

Предложения на “Труд” попаднаха в списъка на номинирани от Академията за мода

Мария Илиева, Александра Петканова, Григор Димитров и Иво Аръков са част от имената на новите претенденти за наградата за стил “БГ модна икона”. Престижните статуетки ще бъдат раздадени за единадесета поредна година от Академията за мода. По традиция Експертен съвет, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, дадоха своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през 2019 година.

Сред претендентите за наградата попаднаха и предложения на “Труд”. Пълният списък на претендентите за “БГ модна икона” включва: Александра Петканова, Александра Сърчаджиева, Десислава Стоянова, Диана Димитрова, Ивет Лалова, Мария Илиева, Мира Добрева, Михаела Филева, Райна Кабаиванска, Славена Вътова. При мъжете номинираните са: Александър Кадиев, Башар Рахал, Ваня Джаферович, Васил Петров, Влади Ампов-Графа, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивайло Захариев, Иво Аръков и Николай Дойнов.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков коментира номинациите: “Вярвам, че с избора на най-стилните и успешни българи тазгодишната надпревара ще даде новите естетически, културни и социални ориентири за успех и добра репутация. Обичайно сред номинираните преобладават личности, които са се превърнали в еталон за отлично публично поведение и висока визуална култура. Те са не само от медийните среди, но и от артистичната, музикалната и спортната сфера. Особено съм удовлетворен, че е номинирана за своя уникален стил и великата оперна певица Райна Кабаиванска”, каза проф. Стойков.

Всеки може да гласува за фаворит както сред жените, така и сред мъжете, но той не определя победителя. Вотът ще продължи до 26 ноември. Който познае спечелилите, има шанс да получи награда. Призът, който ще получат отличените с “БГ модна икона”, е пластика, изработена от бижутера Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева - смокиновия лист - с образите на най-прочути дизайнери и модни икони.

Връчването на статуетките “БГ модна икона 2019” ще се състои на изискана церемония през декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл