Маурицио Сари е най-суеверният треньор

Точно преди седмица "Ювентус" представи Маурицио Сари като треньор на тима. За италианеца се знае, че е страстен пушач, но роденият в Неапол специалист е и най-суеверният сред колегите си.

Доскорошният мениджър на „Челси“ демонстрира това още в първия си клуб, на който е треньор - "Стеа".

"Преди мач ме накара да изпия три чаши кафе на екс - разкрива Фабрицио Мацини, бивш играч на аматьорския клуб. - Направих го и спечелихме. След това продължих, защото се страхувах, че ако спра с ритуала, никога повече няма да спечелим двубой".

Десет години по-късно Сари води "Сансовино", друг отбор от аматьорските нива на Италия.

"Имахме важен мач срещу тим, който ни водеше с четири точки в класирането – разкрива друг футболист, пожелал анонимност. - Тогава Сари по погрешка влезе в колата на съотборника ми по това време Марко Фара, тъй като имаха еднакви автомобили. Спечелихме срещата, а треньорът продължи да влиза във возилото преди всеки мач. Спомням си и друго - той палеше цигари само на завои, защото вярваше, че това му носи късмет“.

Новият треньор на "Старата госпожа“ и до ден днешен е на мнение, че храната също може да му донесе три точки. Като наставник на "Антела" яде в една и съща пицария, а на играчите забранява да си сменят местата в столовата. В "Емполи" след победи моли готвачите да подготвят същото в навечерието на следващия двубой. Историята помни и други куриозни истории. Начело на "Каврилия", треньорът закъснява за тренировка, тъй като пътят му пресича черна котка. Тогава Сари дава път на други автомобили в продължение на 10 минути преди да продължи.

През 2005-та суеверният специалист поема втородивизионния "Пескара". В продължение на седмици Сари не си реже ноктите на краката заради победна серия. По-късно в "Наполи" всеки ден тренира отбора на различни терени, докато не загуби. Специалистът вярва и че трябва да влезе последен на стадиона, след неговия тим и този на съперника. Това суеверие било научено от неговия колега Лучано Спалети, работил за последно в „Интер“. По това време италианецът водил „Рома“ и решил да го надхитри преди мач, скрил се и го изчакал, за да влезе след него. И "Наполи" на Сари загуби с 1:3.

А Сари мрази числото 13. Именно заради това поиска от "Челси" да го представи на друга дата, различна от тази. И "сините" се съобразиха, а датата бе 14 юли 2018 г.

През 2000 година Маурицио Сари се сдобива с прякора Мистър 33. По това време италианецът е начело на шестодивизионния „Сансовино“. Тогава наставникът кара играчите си да отработват 33 различни заучени комбинации при статични положения.

По време на престоя му в Англия пък местните издания анализираха вредния навик на Сари. Изданието "Joe.co.uk" твърди, че 60-годишният треньор пуши по 80 цигари дневно, което се равнява на 4 пълни кутии. Това означава, че мениджърът пали на всеки 12 минути. За една година цифрата е стряскаща - 29 220 изпушени цигари. Именно заради това в Италия вече се шегуват, като разпространяват колажи с емблемата на новия му клуб „Ювентус“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят