МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София

Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

За периода от 18:30 до 19:45 часа тази вечер в Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, мазета и приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други сгради, съобщиха от МВР.

Най-силно засегнати са: х-л Шипка, метростанция "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлези - Централна гара, Спортното министерство, гаража на СДВР, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болница "София мед", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на отбраната.

Всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на терен и реагират на сигнали. Получени са над 100 сигнала, които се насочват към различни екипи, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Работят екипи на Столичен инспекторат, кметовете на райони също имат задача да следят на обстановката в съответните райони. Екипите работят по сигнали за завиряване в участък на бул. ”Вардар”. Поради дъжда временно е затруднено движението на трамваите по ул. ”Козлодуй” и на автобусите по ул. ”Константин Стоилов”.

С цел спиране на притока на дъждовна вода временно са затворени два вестибюла към входовете на подлеза на НДК към метрото и на станция „Витоша”.

Извършва се наблюдение на речните корита, към момента нивата са повишени, но е осигурена проводимост на реките. В града няма преливане на нивото на реки извън коритата. Язовирите, общинска собственост, се изпускат контролирано. И трите язовира - Суходол, Мърчаево и Мрамор, се наблюдават и са под ниво преливен ръб. Водостоците на Околовръстен път провеждат водите от Витоша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България