"Милан" вече на 11 точки от Шампионската лига

"Милан" продължи да губи точки в Серия А и вече е на цели 11 от четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига. "Росонерите" не успяха да победят "Торино" на "Сан Сиро" – 0:0. Голямата цел - класиране в най-комерсиалния клубен турнир, може да се окаже отново само мечта, ако тимът продължи с колебливото представяне. Италианският колос не е участвал в Шампионската лига от 2013 година насам.

За разлика от "Милан" лидерът "Наполи" продължава със силното си представяне през сезона. Играчите на Маурицио Сари победиха като гости "Удинезе" с 1:0 и се върнаха на върха. Единственото попадение отбеляза Жоржиньо. Той пропусна дузпа, но успя да се разпише при добавката.

"Рома" пък се издъни при гостуването си на "Дженоа". Българският нападател на домакините Андрей Гълъбинов е контузен и пропусна мача. И без него обаче "Дженоа" успя да спре серията на "римските вълци" от 13-а поредна победа на чужд терен в Серия "А". Освен това "Рома" бе и с пет последователно победи. Те можеха да бъдат шест, но глупава постъпка на капитана Даниеле Де Роси удари без топка в наказателното поле резервата Джанлука Лападула и беше изгонен. Нападателят на "Дженоа" пък бе точен от последвалата дузпа, с което донесе точка на своя тим. Преди това Стефан Ел Шаарауи бе дал преднина на "Рома".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят