Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан - Стара Загора

Снимка: Архив

60 млн. лева е индикативната стойност за извършване на превантивен ремонт на участъка между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. Това съобщи при участието си в парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Възможност за осигуряването им ще се търси при разчета на средствата на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2019 г., съобщиха от прерсцентъра на МРРБ.

Министърът напомни, че с цел повишаване на безопасността в участъка скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч в двете платна. Срокът на действие на временната организация е до 20 декември тази година. От датата на въвеждане на временната организация се наблюдава чувствително намаляване на броя на регистрираните пътнотранспортни произшествия. Поради тази причина и предвид зимния сезон експертите са на мнение, че е целесъобразно ограничението на скоростта да продължи до 30 март 2019 г. Очаква се експертите да направят предложение до ръководството на агенцията за удължаване на срока на действие на заповедта.

В процес на изработване е нова концепция за обслужване на потребителите с кадастрална информация, в която освен експертно кадрово обезпечаване се предвижда тристепенна система на контрол, каза още регионалният министър. Тя обясни, че той ще бъде вътрешен в съответното звено, контрол и проверка на сигналите срещу незаконни или неправилни действия или бездействия на служители, извършвани от съответното звено от централната администрация на Агенцията.

Министърът обърна внимание, че всеки случай е конкретен и това, което потребителите често отчитат като закъснение, в общия случай е прилагане на законови разпоредби, изискващи процедури по уведомяване на заинтересовани лица, които по Наредба не се включват в обявения срок за изпълнение.

Петя Аврамова напомни, че с приетите през 2016 г. промени на Закона за кадастъра и имотния регистър е създадена възможност службите по геодезия, картография и кадастър да бъдат подпомагани при административното обслужване от общинските служби по земеделие и от общинските администрации. С това са спестени време и разходи на потребителите за достъп до приемните, в които могат да получат исканата услуга, тъй като приемните на общинските администрации са разположени в общинските центрове, за разлика от тези на СГКК, които са в областните центрове. Броят на общинските администрации, с които АГКК има сключени споразумения, за подпомагане на административното обслужване е над 80.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България