Министър Каракачанов: Комуникацията в коалицията буксува, но не мисля, че ще има сътресения

Доволен съм от работата на Нено Димов, няма да бъде сменен без мое съгласие, заяви вицепремиерът

„Не съм притеснен за коалицията. Всичко се решава с диалог. Аз винаги съм казвал, че комуникацията в коалицията буксува, това е проблемът. И Валери Симеонов тук също е прав като казва, че комуникацията е нарушена. Но не мисля,че ще се стигне до сериозни проблеми.“ Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов край Сугарево, където активисти на ВМРО отбелязаха 94-та годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров.

„Министрите, които аз съм предложил, без мое съгласие, няма да бъдат сменени, особено, ако нямат провинение.“ Каракачанов каза още, че оставката на Николай Нанков не е била необходима, той бил много подготвен и почтен министър.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов също бе гост на събитието край Сугарево.

„Аз също не се притеснявам за своето място, защото всеки човек заел моята позиция, знае, че всеки ден може да му е последен. Така че продължавам да работя.“, заяви той.

Каракачанов от своя страна ядосан попита риторично - „Кой иска оставката на министър Димов?“

„Една тумба „зелени“, които пречат непрекъснато и спират проекти за развитието на Банско, на Пирин, Рила, и от години пречат на развитието на туризма. Съжалявам много, ама да си гледат работата, това няма да стане. Тези пречат на всичко свързано с туризма в държавата. Предпочитаме туризъм, вместо пияниците от цяла Европа да идват на Слънчев бряг.“

„Тази групичка „зелени“ се изхранва просто от чужди фондове“, каза още министър Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика