Мистичното преживяване на Наполеон в Хеопсовата пирамида

Наполеон Бонапарт е първият, който довежда учени в Египет с цел да проучат и опишат историята му и да разгадаят многобройните загадки, скрити в пясъците на времето. Храмове, гробници, мумии, тунели, великолепни и монументални съкровища се разкриват пред очите на учените, разбулвайки мистериите на един древен загадъчен свят.

Най-известният корсиканец в историята стига с армията си в Египет през лятото на 1798 г. Преди известната битка с местните, водена в подножието на пирамидите, той се обръща към войниците си с думите, които влизат в историята: „Не забравяйте, че от върха на тази пирамида, ви гледат 40 века”. Наполеон идва в Египет не само с намерение да воюва. Той е очарован от наследството на древните цивилизации, довежда експедиция от археолози, инженери, геодезисти и астрономи, за да научат повече за мистериите около пирамидите. Те изследват, преработват и правят рисунки на Голямата пирамида, а техните трудове са публикувани от 1809 до 1822 година.

Времето, което военният лидер и стратег на младата Френска република прекарва в Египет, е свързан с един от най-загадъчните епизоди в неговия бурен живот. Твърди се, че Бонапарт изненадващо за всички решава да влезе в Голямата пирамида и настоява да го оставят насаме за известно време в Кралската стая, до гранитния саркофаг. Когато излиза, той изглежда много блед и очевидно сериозно потресен. Запитан от адютанта какво му се е случило, дали е видял нещо загадъчно, Наполеон отказва да отговори.

Бонапарт никога не дава обяснение за това свое решение, нито разказва с подробности какво е преживял в пирамидата. Биографите му така и не успяват да разгадаят мистерията. Но след като прекарва нощта на 12 срещу 13 август 1799 г. в недрата на най-големия паметник, издиган от човека в епохата на Античността, Наполеон вече не е същия.

Никога няма да ми повярвате

Години по-късно, когато лежи на смъртния си одър, негов близък го подсеща за Египет и го разпитва за преживяването му в пирамидата. Първоначално Бонапарт като че ли е готов да разкаже за случката, но изведнъж кима с глава и простичко отвръща: „Няма смисъл, никога няма да ми повярваш!” Така тайната си отива с него на оня свят, но остават спекулации, че може би е видял собствената си съдба, което е оставило особено усещане у него, а това е още един аргумент за любителите на мистериите свързани с пирамидите. В книгата „Египетската тайна на Наполеон”, се твърди, че пълководецът влиза ритуално в Кралската камера на Голямата пирамида и открива ужасен, че фараонския саркофаг му е точно по мярка. После две ка (души), обгърнати в зелена светлина, му обясняват всичко за ритуала и претеглят действията му на везната на Маат и го оставят да избира дали да отиде при мъртвите или да се върне при живите. Наполеон избира да се върне в живия свят. От тогава мисленето му се променя и постепенно той става великият военачалник, какъвто е познат днес. Но дори повече от два века след това събитие не е напълно ясно дали Наполеон Бонапарт е влязъл в Голямата пирамида, или е прочел просто нещо фрапиращо в докладите на своите учени.

Астрална светлина

Какво наистина се е случило в Голямата пирамида остава тайна и до днес, на какви чудеса се е натъкнал Бонапарт или е преживял халюцинации? Но той не е единственият, озовал се в Голямата пирамида и попаднал в друга реалност. Окултистът Алистър Кроули описва в автобиографията си, как през 1904 г. със съпругата си Роуз прекарва нощта в Кралската стая, което има дълбоки последствия за по-нататъшната му работа. Тай говори за чудна светлина, която през нощта облива мястото за вечен покой на фараона:

„Царската камера пламтеше сякаш под ярката тропическа луна. Жалкото жълто пламъче на свещта беше като богохулство и аз я изгасих. (...) На сутринта тази астрална светлина беше изчезнала напълно и единственият звук, който се чуваше, беше пляскането на прилепите...”

Мнозина се опитват да намерят обяснение за „проклятието“, което ги преследва след влизането в пирамидата. Една от причините според някои е черният гранит, който се предполага, че „излъчва радиация и така предизвиква видения”. Но тази теза не звучи особено убедително, защото в такъв случай всички онези, които влизат в пирамидата би трябвало да усетят тези видения. Някои изследователи предполагат, че камъните в пирамидата излъчват електронно поле, което може да доведе до шок у посетителите.

Гранитните блокове излъчват и приемат сигнали

Съществува теория според, която гранитните блокове в Хеопсовата пирамида може да приемат и да излъчват радио и дори микровълнови сигнали, а някои смятат, че те се появяват в "излъчващия връх (отгоре)", което означава, че енергията спираловидно се спуска по пирамидата и постепенно се разширява. Някои изследователи твърдят, че това потвърждава подозрението им, че Голямата пирамида е вид "фар", предназначена за използване от Вселената. Интересно е, че дори първите изследователи забелязват необичайните звукови ефекти в Кралската камара. Клод Сикар, който посещава гробницата през 1715 г., казва, че при удар, празния саркофаг на фараона издава „звук като камбана", който е потвърден през 1753 г. от Клод-Луи Фурмо.

Бившият сътрудник на НАСА Ричард Хогланд казва, че в Кралската камера е открит радиоактивен пясък и с него може да се обяснят странните преживявания, които много от посетителите имат, включително и Наполеон, оставащи в пирамидите. Заключението, до което стига Хогланд е, че аномалните радиоактивни показания в Голямата пирамида показват, че неговият връх е около хиляда години по-стар от дъното на сградата! Това става повод да се появят спекулации, че пирамидата е изградена от горе, на долу с помощта извънземна технология в ъв въздуха и след това е спусната в платото в Гиза! Всъщност тази теза се потвърждава от френския архитект Жан Пиер Идин. Той казва, че изграждането на пирамидата е било възможно само с обратната логика на днешното строителство, или от вътре навън. В противен случай тя трябва да бъде дълга в основата на 1600 метра!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл