Митевски неоткриваем, съдят го задочно

Отказаха експеримент как се изнася чанта с пачки

Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото срещу бившия касиер от “Алфабанк” Петко Митевски, но задочно, след като няколко месеца неуспешно го издирваше паралелно с МВР.

Днес магистратите отхвърлиха искането на защитата за провеждане на следствен експеримент, който да установи възможно ли е физически и как на практика се е случило изнасянето в чанти на 21 млн. лв. от “Алфабанк”. На първа инстанция Митевски бе осъден на 15 г. затвор за длъжностно присвояване. Според САС такова възпроизвеждане на обстоятелствата не би могло да стане по няколко причини – Петко Митевски е в неизвестност, а в обвинителния акт е посочен голям период от време, в който е станала кражбата.

САС обаче уважи искането на адвокатът на Митевски и назначи графологична експертиза на ръкописните текстове в касовата книга на банката. Изследването трябва да установи кой е автор на текста и кой е вписвал откраднатите суми в книгата. Следващото съдебно заседание ще бъде през февруари. Дотогава продължава издирването на Митевски, който изчезна малко след като бе прочетена присъдата му.

Днес стана ясно, че е бил търсен и при сестра му, и при майка му, но неуспешно. Справки от мобилните оператори показват, че не е техен клиент или че номерът, който е използвал към момента е изключен. Не е установено и да е напускал страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право