Митничари спипаха контрабандни цигари в кутии със спагети и буркани с туршия на Лесово

3980 къса /199 кутии/ цигари са били поставени в пластмасови буркани с туршия и в пакети със спагети, които е пренасяла българска гражданка, пътуваща с лека кола от Турция за България, съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

Тя и шофьорът на автомобила с българска регистрация са заявили, че не внасят нищо за деклариране, но при проверката е установено, че в багажното отделение, вътре в пластмасови буркани с туршия, увити в найлон, както и в пакети със спагети, са укрити 2200 къса /110 кутии/ цигари с марка „ММ" и 1780 къса /89 кутии/ с марка „Karelia OME", без български акцизен бандерол. Пътничката е посочила в писмените си обяснения, че цигарите са нейна собственост.

Съставен е акт за установеното митническо нарушение. Други 3600 къса /180 кутии/ цигари „Karelia Slims", без акцизен бандерол, са открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на влизащ в страната лек автомобил с турска регистрация. Срещу шофьора, турски гражданин, също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са пътували в нощни часове и при засилен туристически трафик в събота и неделя на 27 и 28 октомври.

При друг случай на МП Лесово, на 17.10.2018 г., товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от български гражданин, пътуващ от Турция за Румъния, е селектиран за проверка от екип на митническа мобилна група. Преди началото на проверката, шофьорът е заявил, че не пренася акцизни стоки или валутни ценности, а в товарното помещение превозва празни консервни кутии и капачки, съгласно представените за обработка документи. При последвалата митническа проверка е установено, че в кутията за пожарогасителя и до двигателя на влекача на автомобила са укрити 4000 къса /200 кутии/ цигари с марки „LM Red Label 100's" и „Karelia OME", всички без акцизен бандерол и с надписи „For duty free sale only". На водача е съставен акт за митническо нарушение.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право