Митнически служители задържаха голямо количество стоки с лога на световни марки

Снимка: Архив

2 435 броя облекла, спортни комплекти и чанти с лога на световноизвестни марки задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Лесово, съобщиха от Агенция Митници.

На 18 декември 2017 г. около 09.30 часа, на Митнически пункт Лесово на трасе „Входящи товарни автомобили" е пристигнал товарен автомобил с унгарски регистрационен номер, управляван от унгарски гражданин, превозващ текстилни изделия от Турция за Румъния.

При извършена щателна проверка, включително и със специализирана рентгенова апаратура, е установено, че като вид и количество товарът отговаря на декларираните стоки, но между тях митническите служители откриват голямо количество облекла и чанти с лога на световноизвестни марки, между които 245 дамски шалове и 105 дамски кожени чанти „Гучи", 100 броя спортни екипи с лога на „Емпорио Армани" и „Ферари", 55 броя суитчъри „Томи Хилфигер", 20 якета „Монклер" и „Канада Гоз", 100 комплекта дамско бельо с лого „Келвин Клайн" и 1 810 броя мъжко бельо с лога на марките „Келвин Клайн", „Томи Хилфигер" и „Армани".

%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8

В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право