Младежка геосфера отвори врати в Шумен

 

Шуменци се сдобиха с Младежка геосфера, която е отворена за всички млади хора, които имат интерес към книгите, музиката и творчеството. Атрактивният дървен купол с винилово покритие е реализиран по идея на местния Общински младежки съвет, който спечели конкурс на фондация „BG Бъди активен“. Към 13 000 лв. и десетина дни доброволен труд на 50 ентусиасти е струвала реализацията на идеята.

Геосферата е изградена в парка близо Безистена в Шумен. Обзаведена е с мебели от дървени палети, пълна е с книги от различни жанрове, в нея има и пиано, и място за изкуство и изяви.

Конструкцията има живот поне век, гарантират майсторите. "Ако се пази, ще я има дълго", казва един от инициаторите за съграждането шуменецът Петър Бодуров, който е и председател на Младежкия съвет.

Под купола с диаметър 9 метра могат да се организират всякакви събития - от семинари и литературни четения до концерти. Всеки може да запази сферата за свое мероприятие и това може да стане в специално създадения сайт на сферата. За идната събота е организирана работилница, в която ще могат да се включат и деца от Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони